(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jakékoli rizoto
Potřebné ingredience
slunečnicový olej, cibule, rýže, sůl, podravka, zelenina či maso dle chuti, sýr
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm cibulku pokrájenou na kostičky, přidáme zvolenou zeleninu (já nejčastěji používám hrášek a mrkev - nebo houby) a lehce osmažíme. Přidáme rýži - velkou hrst na osobu - a také osmažíme za stálého míchání cca 2 - 4 minuty. Zalijeme horkou vodou (vývar je lepší, ale ten nebývá k dispozici) aby byla rýže jen potopená, přisolíme a přidáme lžičku podravky (ne,pokud zalijeme vývarem). Za občasného míchání necháme vařit, až se voda vyvaří, přidáme další, dokud není rýže měkká a voda vyvařená. Je to fakt super - podle italů. Sypeme sýrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/210506/10/b9556-1620291245.jpg)
Jeny
(upraveno)
8. 8. 2007, 12:01
Výborná ňamka
a za půl hodinky hotový oběd
no prostě super
U nás se po rizotu jen zaprášilo
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)